Satılık Zaman..


Zamanımı satıyorum. Cüzi bir miktara.Hepimiz öyleyiz aslında.Birilerine zamanımızı satıyoruz.Kimimiz büyük paralara kimimiz hiç pahasına.Günümün yaklaşık 10-12 saati satılık.Sen patronuna satıyorsundur,diğeri müşterisine.Satmakta değil aslında belli bir süre kiraya veriyoruz. 

Birde hırsızlar var.Boşta kalan zamanımızı çalan.Bunların başında boş işler geliyor.Nede güzel çalıyor boş zamanımızı.Göz yumuyoruz çalmasına.Zamanımızı satarken o kadar yoruluyoruz ki.Bu hırsızı görsekte ses çıkarmıyoruz.Zamanımızı alıp gidiyor.

En değerli eşyamız,altın,araba,sizin için değerli olan ne varsa. Kaybetseniz de kazanabilirsiniz. Ama zamanınız çalındığında,geri alamazsınız.

Bunları birileri size çok defa söyledi. Sağlık ve Zamanın kıymetini bilmez insan.
Ve böylece aralarında sorsunlar diye onları dirilttik (uyandırdık). Onlardan konuşan biri şöyle dedi: “Ne kadar kaldınız?” “Günün bir kısmı veya bir gün (kadar).” dediler. (Diğerleri de): “Ne kadar kaldığınızı Rabbiniz daha iyi bilir.” dediler. Kehf Suresi / 19
Zamanda yaratılmış bir mefhumdur,bir varlıktır.Güneş ve dünyanın dönme sürelerini ölçeriz.Buna zaman deriz. Zamansızlık nasıl bir şey.Mekansızlık nasıl bir şey aklımız ermez. Günümüz iyi geçti ise,nasıl akşam oldu anlamayız.Ama kötü geçtiyse akşamlar olmamıştır.İşte Müslüman içinde böyle,bu dünya eziyet zahmet dünyası,kamil bir Müslüman için varacağı cennetin yanında bir çöplük. Müslüman için bitmek bilmez bu dünya,zevke sefaya dalanlar için ise zaman çok hızlı akıp gider.
Ve onlar, orada feryat ederler: “Rabbimiz bizi (buradan) çıkar, yapmış olduklarımızdan başka (amel) salih amel yapalım.” Size orada (dünyada), tezekkür etmek isteyen kimsenin, tezekkür etmesine yetecek kadar bir ömür vermedik mi? Size nezir (uyarıcı) gelmedi mi? O halde (azabı) tadın. Artık zalimler için bir yardımcı yoktur. Fatır Suresi / 37
Zaman kaybı matematik fen.. öğrenmeden ölmek değil.Allahını bilmeden ölmektir.Başkalarına kiraya verdiğimiz zamanımızı,bize zamanı veren Allaha da ayıralım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak