Çeyizinize sözlerinizi de eklemeyi unutmayın..

Her evlenecek genç kızın hayalidir, bir eksiğim olmasın,her şey fazla fazla olsun.Dört dörtlük çeyizler, bin bir umutla hazırlanan onca eşya,emek sarf edilen ve nice hayallerle süslenen eşyalarla evlenip maalesef bir kaç ay ya da bir kaç sene sonra anlaşamadık ayrıldık diye son buluyor.Dağılan hayatlar, yıkılan umutlar, bozulan psikolojiler üzülen aileler kalıyor geriye..Sonra düşünüveriyoruz ve anlıyoruz her şeyi,fakat iş işten geçmiş oluyor.İşte önemli olan şey sonradan fark ettiğimiz ve aslında çeyizimizin en önemli parçasını unutuyoruz ya da unutturuluyoruz.
Kimse bize evlenirken anlatmıyor bu eksik olan şeyi.Hatta koymamamız gereken şeyleri eklettiriyorlar. Annemin bir sözü vardır ''Mutlu kadın, akıllı kadındır.'' İnanın ki kadınlar, erkeklerden çok zekidir.Bunu okullarda ya da sınavlarda birinci olan hanım kardeşlerimizden anlayabiliriz.Zeki yaratıldık çünkü mutlu olmak için zekayı, aklımızı kullanmamız gerekiyor.Fakat biz mıknatıs gibi nerede bizi mutsuz edecek bir şey var onu buluyoruz.Aslında kendi kendimize yapıyoruz.
İllaki duymuşuzdur bize nasihat! edenlerden,'' kızım akıllı ol, kendini eşine kaynanana ezdirme.Sakın bir şey isterlerse yapma, baştan gözünü korkutursan sana asla bir şey yapamaz '' veya buna benzer şeyler.. Biz bu gereksiz söz çeyizlerini sandığımıza koyduk ve bunları çıkarttık.
Halbuki denseydi ki '' kızım eşine, büyüğüne saygılı ol, saygı olan yerde sevgi olur, eşine destek ol, İslami yaşantını ihmal etme'' gibi söz çeyizlerini koysaydık huzurumuzu bozacak bir şey olmazdı.Çünkü bir mümin bilir ki "kaderin hayır ve şerlisinin Allahtan olduğuna" iman lazımdır.Bunu bilir mutlu olabilirdi.
Şimdi bozulan yuvalarda bireyler ne kadar suçluysa onları yetiştiren ebeveynlerde o kadar suçlu.Gerçi zararın neresinden dönsek kardır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak