Hayaller.. Ne Yapsak ?


Hayal kurmayı severim.Bazı şeylere kızdığımda nedense birden mafya olmayı istiyorum.Evet mafya : ) İçimde o şiddet var sanırım. :P
Agresifim kompleksliyim ama perdelerimi kaldırdığımda kedi gibi bir insanım. (Recep İvedik) :D
Şaka bir yana,adaleti sağlama duygusu herkes de vardır sanırım.Yanlış gördüğü bir şey olduğunda herkes düzeltmek ister. Haberleri okurken yine hayal kurarken buldum kendimi.Okuduğum haber "Nurgül Yeşilçay" diye bir kadının haberiydi.İçkiyi fazla kaçırıp taksiye kusmuş. İğrenç bir haber,haberdekiler de eylemlerde iğrenç. 

İşte bunları ve bunun gibi yaşamak isteyenleri Türkiye de bir yere toplayacaksın tecrit edilmiş bir bölgeye,o bölgede istediklerini yapsınlar.Hadi insaflıyım bir şehir büyüklüğünde bir bölge olsun.İsterlerse anayasalarına alkol zina kumar zorunlu olarak eklesinler,puta tapmak devletlerinin resmi dinleri olsun.Orada ne yaparlarsa yapsınlar,beden onların karar onların,afedersiniz pornolarına da dokunan olmaz,özgürlükleri de kısıtlanmaz laik laik miss gibi yaşarlar.Tam istedikleri gibi.Çağdaşça gençliklerini yaşarlar bir daha mı gelecekler canım dünyaya !

Ninelerimin dedelerimin bizlerin imanını dinini diyanetini düşünerek kazandığı bu vatan topraklarını sarhoş kafa ile sahipleniyorlar.Bayrağımızdaki ay yıldız,bayrağımızın kırmızısı onlar için önemli değil,anlamını ne ifade ettiğini bilmiyorlar,bilseler bile saptırıyorlar.Nefislerinin güdümü ile insana verilen aklı kullanmadan hayvanca yaşamak istiyorlar. Laf başı geldiğinde Elhamdülillah bizde Müslümanız,dinde zormala olmaz,kalbimiz temiz,hoşgörü nerede kaldı bir sürü zırva.

Bir Müslüman bunlara karşı nasıl davranmalı,tutumu ne olmalı ? 



Yorumlar

  1. Bence böyle yapan insanları elinden geldiğince ayet ve hadislerle uyarmalı, ama eğer hala ısrarcı bir şekilde yapmaya devam ediyorlarsa, ee o zaman yapacak pek bir şey de yok, sonuçta sen sıradan bir insansın, devlet başkanı değilsin ki, içkiyi vs yasaklatasın.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'a inanmayan adama ayet hadis anlatmak için çok iyi bilmek lazım ayetleri hadisleri,arapça bilmek zaruri zaten.Yoksa onlar bizi inandırır :) Mısır devlet başkanı Kuran-ı Kerim bizim anayasamız dedi,hemen darbe yaptılar.Ayettede(Nisâ / 71) belirtildiği gibi toplu şekilde topyekün olmuyorsa bölük bölük alıştırarak ele alacaksın.

      Sil
  2. Hayır. Düşünceniz doğru değil. Öyle şehir vermekle bu sorunun çözüleceğini gerçekten düşünüyor musunuz? Eğer ülkemiz şeriatle yönetilseydi bu iğrençlikler en az oranda olurdu. Bundan eminim. Şeriatin gelmesini ve o batı özentisi insanlardan kurtulmayı istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal sonuçta,doğruluğa pek takılmadım.Kaldı ki şehir vermiyorum. :) Ülke veriyorum kendileri yönetsinler bize hiç bulaşmasınlar. Gerçekçi olmak gerekirse hepimizin beklentisi bu yönde ama biz dinimizi yaşarsak Allah'ın yardımı ile kanunları hüküm bulur.Gevşek olmamamız lazım.Anlatmak istediğimde buydu,yeri gelince İran'a gönderiyorlar ya bizi,bende onları gönderdim layık oldukları ortama ve ülkeye. :)

      Sil
  3. değerli site sahibi islam tarihine bakarsak ya Allahın dinine dönerler ya da cizye verirler çünkü gavurluk yerinde duracak birşey değildir öyle olsa imtihanın bir manası olurmu şeytan madem bir şehire yada ülkeye hapsedilince rahat edecek ozaman neden Allah cc den mühlet istedi bence yanlış bir düşünce ama çok çocuksu ve masum. ya, bu yazıyı yazanın beden yaşı, yada manevi yaşı çok küçük ... dilimin sivriliği sizi üzmesin dost acı söyler.müslüman odur ki her zorluk la Allah için baş eder ve bu tür olaylar karşısında yılmaz.. sevgi ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekçi bir yazı yada ciddi bir makale değil,hayal sonuçta. Doğrudur.Öğrenecek çok şeyimiz var. Bizi aydınlattığınız için Teşekkürler.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak