Sevgilimden Ayrıldım. Unutamıyorum..

Ayetler ile hadisler ile açıklamak isterdim mevzuyu.O kadar ezberim ve ilmim yok maalesef.Bildiğim bir kaç ilim ile açıklayacağım kısaca.E bu nereden çıktı şimdi sevgiliden ayrılmak konusunda bir yazı olmayacakmıydı. ? Öyle olacak zaten.


Ayrıldığınız sevgilinizi unutmanız için size gerçekten önerilerde bulunacağım.Ama Öncelikle yazımın başında bir kaç noktaya değinmek istiyorum.Konu son derece vahim.O yüzden alaylı ve laf dokunduran bir dille yazmayacağım.İnsanların özellikle günümüzdeki gençlerin  "sevgilisinden ayrıldığında unutamamak" gibi kronik bir sorunu var. Kronikleşen sorun onların gözünden bu ama dışarıdan bakıldığında "sevgilinin olması" başlı başına bir sorun zaten.Herkes hata yapabilir,önemli olan hatalarımızı fark edip telafi etmeye çalışmaktır.

İşte aşk acısı çeken arkadaşım sen yapman ve yapmaman gerekenleri düşündüğünde çektiğin acılar son bulacak. Açık olmak gerekirse,sevgili edinmek dinimize göre hoş karşılanmayan bir şey.Herkesin bildiği bir ayet meali vardır. Allah zina etmeyin demiyor,zinaya yaklaşmayın diyor. Sevgili edinerek zinaya yaklaşmış oluyorsun.Belki bilmiyor olabilirsin ama dinimizde namahrem birinin elini sıkmak bile günah.

Namaz kılmıyorsan namaza başla.Göreceksin başını secdeye koyduğun anda,acıların hafiflemeye başlayacak.Yaradan gönlüne girdikçe yaratılan çıkacak. Nefsine hakim ol. Derdin "neden sevgilim yok" olmasın. Tek takıl,sevgilim yok diye üzülme sevin. Evlendiğinde bir tane canın sevgilin olacak zaten.

Allah'ın sana verdiği sevgi duygusunu ona buna kullanıp çar çur etme.Eşine,hanımına,beyine,çocuğuna sakla. Zaten sevgilim olan kişi ileride eşim olacak diyorsun da,yarına çıkacağını garanti edebiliyor musun.
Şöyle bir düşününce "ne var bunda" gibi duruyor değil mi. Öyle değil işte,bir bakış atarsın devamını ister nefis.Sende biliyorsun bunu,kendini kandırma. Klasik olacak ama kız kardeşine layık görmediğin konumu din kardeşine nasıl layık görüyorsun. Yada kendine nasıl yakıştırıyorsun hanım abla evlenene kadar bir çok erkeğe aşkım demeyi.

Yürü, hâlâ ne diye oyunda oynaştasın ?
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.!
Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın
Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın.!
"Ümmetimin üstün olan kimseleri, aşk belasına maruz kalınca iffetini muhafaza edenlerdir." (Deylemi)
Çok rastlıyorum bununla dertlenenlere o yüzden yazma gereği duydum. 

Yorumlar

  1. Ben Aşk nedir bilmem, Eski kafalıyım. Bir seni bilirim , Bir de adın geçince sıkışan kalbimi .. Kuzu ♥ Kendi Fikri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sözlerinle daima mahcup ettiğin Kuzu ♥

      Sil
  2. Hakkaten öyle, kız başörtülü ama sevgilisi var, hatta benim bi tanıdğım var, kız peçeli ama sevgilisi var.. Allah bizleri korusun, onlara da doğru yolu göstersin.. amin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birini sevebilirsin,aşıkta olabilirsin duygularına engel olamazsın.İnsanın sevdiği olabilir ama sevgilisi olmamalı.

      Sil
    2. Ne guzel icten ve samimi bir yazi olmus yuregine saglik

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak