Ailenin Yobaz! Çocuğu..

Bu akşam halamın kızının nişan merasimi var.Yer gök çıplak dolacak bu şüphe götürmez bir şey.Nişan dualarla da olmayacak,tıngırı mıngırı.Şimdi gitmezsek gönül koyacaklar oda bir gerçek.Nişan gününü bile kardeşimin memlekete geleceği güne göre ayarladılar,kardeşimin kaçarı yok gibi de ya Kendi Fikri ve Kuzu :) Ailenin yobaz ! çocuğu olmak ve gitmemek var aslında. Bir işim çıksa gidemesem hoş karşılarlar da dini inancımdan dolayı gelemiyorum desem ne dinciliğim ! kalır ne yobaz! lığım.Hoş böyle insanlar değiller bunları düşünmezler ama gönül koyabilirler. Akşam ola hayrola.

Yorumlar

  1. halanın kızı o kadar yakın degıl aslında, benım ablamın dugunu oldu annem geleneksel karadenızlı bır kadın ılla kızlarının dugununde tulum çaldırıp muzıklı dugun yapıcak. benım dugunumde kurtlaırnı dokemedıgı ıcın ;) ablamın dugununu salonda klasık sekılde yaptılar ben de tek ablam ustumde tarıfı zor bır emegı vardır mecburen gıttım ama gırıp tanıdıklaır tebrık edıp kendımı gosterıp altını taktıktan sonra oğlumu bahane edıp çıktım düğünden. daha sonra erkek tarafı dedıkodumu yapmış gelının kardesı erken cıktı dıye ;))) naapıyım zaten dını sebepler olmasa bıle o kadar gurultu de ınsanın kulagının hassasıyetı zedelenir, hele de çocuklar aıskence yazık o kadar gurultuye maruz bırakılmaları. hanı sadce yöresel muzıkler olsa ınsanlar edepleriyle ıletısm kursalar ona da razıyım ama yaslı yaslı teyzeler mını etek gıyerse e bızım yaslı teyzelerımız de maalesef cok bakımlı degıl nerde butun yağlar nerde selulıtler ortada bır de sahneye çıkıp halayda o hallerıyle hoplayıp zıplamaları bakılması zor bır sahne. dını sebepler olmasa bıle adı dugun dıye herkesın olmayacak seyler gıymesını meşru kılmazkı Edep lazım bıze edep.

    nısan torenı o kadar olmayabılır belkı bayanlara ayrı yer bıle ayarlayabılırler. sen edeblı ol yeter..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bakılması zor bir sahne" ...Güldürdünüz beni :D İnşallah nahoş ortamlar olmaz.

      Sil
    2. Biz kalabalık ve karadeniz kökenliyiz yani düğün dernek çok oluyor.İslami ilimleri bilmeden önce karışık ve oyunlu düğün ayrımı yapmazdım ama şimdi bilerek gitmek çok koyuyor insana.Çünkü hem gidilmez deyipte gitmek hoş değil. elhamdülillah gitmedim ama bu hala kızı nişanı nasıl olacak bilmiyoruz..Daha eylül ayında kardeşimin kına gecesinde aynı sizin misal gb görünüp birşeyi bahane edip çıktım millet oynamaya başlamadan. Bence bu tarz şeylerde kızın ya da kız tarafının fikri çok önemli, çünkü erkekler genelde karışmıyor. Kardeşim karışmadı fakat gelinimiz illa istedi oyunlu olsun diye.Bir arkadaşım demişti,evlenecek adaylara bu konuda bilgi veren kurslar ya da seminerler verilmeli ve hatta evebeynlere.Bazıları cidden anlamıyor çünkü..

      Sil
  2. Ay evet akraba içindeki bu durumlar çok zor, Allah yardımcınız olsun..:))

    YanıtlaSil
  3. Atlattık. Eşim yani kuzu gelmedi. Ben annem kardeşimde yüzük takıldıktan gittik. Erkekler dışarı çıktı tam biz gidince. Öyle atlattık yani. Düğünde köşe kapmacaya devam. :))

    YanıtlaSil
  4. Evlenecek olan çiftlere yakınlara dostlara bu bilgi bizde mevcutsa onu bizde verebiliriz,hatta hükümlüyüz :)
    Yeni çifte saadetler dileyelim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak