Evleniyoruz..


Evleniyoruz.Artık mutlu sona yaklaştık, çok zorlu dönemden geçtik ama hepsini aştık ve şimdi müstakbel eşimle çok mutlu ve huzurlu olacağım..

Bu sözleri eminim evlenmek üzere olan tüm kardeşlerimizden işitmişizdir.Ama işin ilginç yanı, o kadar zorlukların, kayınvalide kahrını ! çekmelerine, eşya alınırken bir o kadar çekilen tartışmaların tam bitipte mutlu ve huzurlu olacağını düşünürken bir bakıyoruz daha birkaç aylık evliliğini bitirmiş.Sebebse şiddetli geçimsizlik, birbirini tanıyamamak.. Hayır, anlamadığım şey, bir kaç ayda neyi anladınızda geçinemediniz.Tabi ki istisnai durumlar mutlaka vardır bu bahsedeceğim ise sudan sebeblerle  hem dünyasını hemde ahiretini mahvedenler.. Bir de kısacık zamanda hemen birbirini tanıyacağını sanmak büyük hata..Ne kadar öncesi olsun, insanın ölene kadar yeni yeni huyları çıkacaktır.İnsanoğlu farklılıklara saygı göstermeyi bilmeli.Herkes aynı olsa hiçbirşeyin tadı olmazdı ki. Bir düşünelim şu dünya da herşey tatlı ya da tuzlu olsa güzel olur muydu ? Ya da herkes anlayışlı ya da kızgın olsa nasıl olurduk.Bence farklıklar bizim en önemli zenginliğimiz.Mesela ben önceden ağzıma balığı sürmemiş biriydim ama eşimin balığı çok sevmesi benimde tatmama ve de sevmeme sebeb oldu.Her ne kadar kılçığını ve derisini ayırıp bana hazırlasa da yine de yiyorum elhamdülillah. :)

Aslında şimdi ki gençliğe çokta bir şey diyemiyorum çünkü insan nasıl yetişirse öyle davranıyor.Toprağa domates ekipte patates çıkmasını beklemek saçmalık olur herhalde.Şu zamanda evlenecek beylere ve ailesine acıyorum çünkü hanım tarafının hızına yetişmekte çok acayip zorlanıyorlar. Tutturmuşlar bi, herşey bir kere alınır bir daha alınmaz, en iyisi olsun, en pahalısı olsun.Öyle ilginç şeyler var ki, mesela birisi 10 tllik bir şeyi tutmuş ilerde 100 tl ye  görüp ordan aldırıyor, mal aynı malken neden bu israf bilmiyorum.Hatta bir beyaz eşyacı ise şöyle demişti; iki tarafta gelip eşyaları seçmişler.Oğlan tarafı demiş ki ütüyüde alalım kız tarafı demiş yok olmaz biz alcaz derken iş büyüyor nerdeyse ayrılacaklarken satıcı demiş o da benden olsun ya. :D traji komik ama gerçek olan şeyler bunlar..Bu kayınvalideni şimdiden bastırman lazım, kocanı şimdiden ezmen lazım ki ilerde seni ezmesin.Mübarekler sanki evlenmeye değilde boks maçına gidiyorlar. :D Yani anlamıyorum, sanki bu çiftler ilerde hiç bir şey almayacaklar mı ? Bu hırs bu telaş niye ? Hem tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.En kötü kayınvalide bile olsa tatlı dille mukabele etmeli.Kısacası iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir demiş atalarımız..

Bunu neden mi anlattım, geçen bankta otururken bir teyze geldi oturdu yanıma.Başladı derdini anlatmaya, kasım ayında olacak düğünün alışveriş telaşı sarmış kadıncağızı ama hiçbirşeyi beğendirememişler geline..50 , 60 bin lirayı bulmuş daha da geçecekmiş.Ee bunlarda milletvekili değil ki yaşlı, emekli insan.Zorlanmışlar ama asla hayır, olmaz da dememişler.Fakat kadının şeker ve tansiyon hastalığı başlamış.Üzüldüm..Evladını binbir zahmetle yetiştiren annelerimizin bizi evlendirmek için hasta olmaları, sıkıntıya düşüp üzülmeleri fakat yine de kötü anne! olmalarına üzüldüm.. Mutluluğu maddiyatta arayan maalesef bir kaç ay sonra mahkemede şiddetli geçimsizlikten boşanıyor..

Dikkat etmek lazım.HUZUR ANCAK İSLAMDADIR, İSLAM İLEDİR. Huzuru başka yerde aramak domates ekip patates olmasını beklemeye benzer..Sözü çok uzattık.. Fi emanillah. :)

Yorumlar

  1. Verdiğin misaller çok yerinde olmuş.Bir çırpıda okudum.Kız tarafının huysuzluğundan bahsedilmiş hep Erkek tarafının huysuzlukları yok mu. =)

    YanıtlaSil
  2. Evet, kiz tarafi olarak agirlik verdim cunku & 70 kiz tarafindan cikiyor sorun.Hani demisler ya yuvayi dişi kuş yapar, hakketten oyle.Ama illaki erkek tarafindan cikan problemler vardir, objektif bakmak lazim konuya..Bence eşler evlenirken ne istedigini bilmeli.Mesela dini hususlara cok dikkat etmeli, sunnet uzere evlenmeli ki evliligi asri saadet gibi olsun.Yuvasindan huzur hic eksik olmasin.Ayni zamanda her iki taraftan evebeynlerde olgun, akilli ve anlayişli olmali.O zaman sorunlar tamamen yok olmasa da azalir..

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı olmuş ama aklıma bir soru takıldı; Siz (Kuzu ve Kendi Fikri ) çifti olarak, evlenmeden önce mi bu siteyi açtınız??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır evlendikten sonra açtık. İlk paragraf ve başlık temsili olarak yazılmış. Evlilikler böyle başlıyor gibisinden. :)

      Sil
  4. Evlilik meselesi önemli, yuva kurmak filan ciddi işler. Çocuk yetiştirmek var, iyi yetiştirmek lazım..
    Bir kere alınıyor lafı ne alakaysa, insan hayatında bir eşyayı sadece bir kere mi alabilir.
    Blogunuz güzelmiş, takip ederim artık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak