Sonradan Müslüman Olanlar


Sonradan Müslüman olan kişilerin videolarını ve İslama giriş öykülerini,ne yaşadıklarını ne hissettiklerini büyük bir ilgi ile takip ediyorum. Kendim bizzat karşılaşmasam da İnternet ve videolardan izliyorum. Video kaç saat olursa olsun fark etmiyor. Her kelimeleri ayrı bir haz veriyor bana. Mensubu olduğum ve tek hak din olan İslama girmeleri,doğduğumuzdan beri Müslüman olan bizlerden daha çok sahiplenmeleri ilgimi çekiyor.

İzlediğim videolardan izlenimlerim.Müslümanlığı seçmeden önce bir çok din araştırmış oluyorlar. İslamı medyadan öğrendikleri haliyle kabul etmiş olup bir terör dini olarak görüyorlar.Kuranı Kerim okuduklarında ise hiçte kendilerine yansılıtan gibi olmadığını anlayıp ilgilerini çekiyor. Derinlemesine araştırıp sorguluyorlar. Çok güzel çıkarımlar,sebep ve sonuç ilişkileri kurabiliyorlar. 7 sindeki gençte 70 indeki dede de aynı şekilde. İzlerken üzüldüğüm tek nokta,geniş düşünmedeki yetersizliğimi görüp dertlenmem.

Zamanımızın olmaması bir bahane mi. Yaşam kalitelerimi çok yüksek, yüksek standartlarda yaşayıp, rahat rahat araştırma mı yapabiliyorlar.Ekonomik dertleri tasaları mı yok.Nasıl bu kadar kapsamlı düşüyorlar ve zaman buluyorlar.
Çok okuyor olabilirler.Dizi film televizyon yerine okumayı araştırmayı tercih ediyor olabilirler.

Toplum olarak örnek verirsek biz sadece İslamı ibadet etmeye yarayan kurallar olarak görüyoruz.Halbuki sonradan Müslüman olanlara bakıyorum da İslamı bir hayat biçimi olarak benimsiyorlar ve yaşıyorlar.Sadece ibadet boyutunu değil.Sosyal boyutunu da yaşıyorlar.Şeriat ne diye sorulduğunda özetle; Allah’ın insanlar için koyduğu kanunlar,kurallar bütünü diyerek,sıkıca uymaya gayret ediyorlar.İslamın sadece camide yada ibadette değil hayatın her alanında düzenleyici olduğunun farkındalar.

Dikkat ettiğim diğer bir nokta ise, İslamı seçtikten sonra nasılsa doğru yoldayım deyip gevşemiyorlar.  Başkalarını da davet ediyorlar,islamı anlatmaya yaymaya çalışıyorlar..Hristiyan olanlardan bile bozulmuş dinlerini ,kendi ideolojilerini canla başla yaymaya çalışanlar var.Sanırım yetiştirilme,kendini geliştirmek ve inancına kendini adamakla ilgili.Tebliğ(Davet) nasıl yapılır,her Müslümanın görevimi.Bu konuda denecek çok şey var aslında.

Yorumlar

  1. Çok yerinde bir yazi olmuş.Aslinda ince düşünen tüm müslümanlarin ortak derdi bu.” Kitabimizi hakkiyla anlayamamak.Okuyoruz ama oylesine, derine bakamiyoruz.Tabi okuyorsak ins.Gunumuze. bakildiginda ise ; insanlarimizin çoğu dert ve kederleri bile bu yuzden oluyor.Insan hakikat alemini gorebilse dunyada gordugu hicbirseyi dert olarak gormez de bilmez de..Hakikat ışığını gormeyi Rabbimiz cumlemize nasip etsin.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş, dikkat ettiyseniz genellikle sonradan müslüman olanlar dinlerine daha bir şevkle bağlanıyor.. :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak