Mihenk


Kadınlar, erkeklerin yükünüde omuzluyor bu devirde.Erkekler hala şikayet ediyor.Rahat batıyor bence.Adam evi geçindirir,kadın evi çocukları ile ilgilenir.Siz çalışan biri olarak eve ne kadar zaman harcamınız gerektiğini anlamışsınızdır. Yaşlar hızla ilerliyor,gencide ölüyor yaşlısıda ama bir tane sağ kalmıyor. Bu dünya mü'min için sıkıntı yeridir.Kadın ve Erkek haddini ve Hududunu bildiğinde bu dünyada ahirette güllik gülistanlık olur. Aile demek ülkenin yapı taşı demek diye öğretmişlerdi bize ilk okuldan beri. Aileler verimli olacak ki ülkede olsun.Aile deyip geçmemek lazım,dinen geriği ne ise aile olmanın öyle davranmalı.

İnanmayanlara sözüm yok istedikleri aile tipini benimseyebilirler.Hemen dini karıştırma diyorlar da,nasıl karıştırmayayım.
"De ki: Benim Namazım, İbadetim, Hayatım ve ÖLümüm hep Alemlerin Rabbi Allah içindir." (EN'AM/162)

Yorumlar

  1. erkeklerin hayatı çok kolay yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da kolay değil. "Çok" ibaresini bari kaldıralım :-D

      Sil
  2. Aslında her ikisinin zorluğu farklı ve her ikisinin fıtratına, yaratılışına göre vazife verilmiş.Nihayetinde amaçsız yaşamıyoruz.Ama şanslıyız ki Mevla bu vazifelerle beraber duygu da vermiş.Evet hanımlar çocuk doğurup bakıyorlar hem eşinle hemde eviyle, bağıyla bahçesiyle ilgileniyorlar ama seviyorlarda..Aynı şekilde erkeklerde,tüm gün fiziki ya da mantiki bir işle meşgul olup akşama ilgi isteyen hanımı ve çocuklarınla ilgileniyor..Evet belki yorucu ama eşine ya da çocuğuna azıcık bişey olsun, ohhh iyi oldu, hep seninle uğraştım yeter artık diyen bir insan görmedim.İstisnalar vardır ama kaideyi bozmaz..Bence tüm bunlar dinimizin güzelliği, insan olmanın verdiği şeref. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak