01 - Yaz Şirinliği


Küçük kayık sahile yaklaşıyordu.Motorları durmuş yavaşlayan bir ivme ile turkuaz mavisi sularda süzülürken kayığın alt kısmı suyun berraklığından seçilebilen sarı kumlara sürtmeye başlamıştı. Yunus bu sesi seviyordu,bu hissi defalarca yaşamıştı.Beline kadar gelen suyun içine kendisini bıraktı ve teknesini kıyıya bağladı.

Gün yeni doğmuş güneş henüz sıcaklığını hissettirmeye başlamamıştı.Yaklaşan ve duran deniz motorunun sesini rahatlıkla duyabiliyordu.Yine verandada hamakta uyuyakalmıştı.Sabahın tatlı ayazı altında üşüse de bu serinlik hoştu.Her zaman güneş tepeye çıkınca bu serinliği yâd eder dururdu.

Yunus kumsaldan evin bahçe çimlerine henüz basmıştı ki.Görünmeden içeriye sıvışmaya çalışan Zeynep'i fark etti.Defalarca uyarmıştı.Buna rağmen Zeynep hâla kendisini geçirdikten sonra veranda da uyuyakalıyordu.

Zeynep ayağa kalmış ama içeriye kaçamamıştı.Hemen en tatlı haline büründü.Uyurken üstüne örttüğü pikeyi omuzlarına çekti,ayaklarını birleştirdi,kafasını omuzlarına gömdü alttan suçlu suçlu Yunusa gülümsedi. Aynı zamanda ;

-Şey , bidi bidi.. diyerek 

işaret parmaklarının uçlarını birbirine vurarak Yunusa şirinlik yapıyordu.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak