Kalabalık Aile Olmak


Kalabalık aileleri seviyorum.Kalabalık derken akraba çevresi olarak değil.Aynı evin içinde anne,baba,nine,dede,çoluk çocuk olacak. Tabi ki  zorlukları olacaktır ama güzelliklerinin yanında zorluklar aşılabilir. Bu konuda çok deneyimim olmasa da evlendikten sonra biraz deneyim kazandım,Eşimin tarafı sayesinde. Eşim 7 kardeş.Kalabalık ailede yaşamak çok güzel.Bayramlarda seyranlarda gidiyoruz kalıyoruz 4-5 gün.Eve döndükten sonra insanın kulağında bir uğultu kalıyor,bir sessizlik oluyor.Sessizliğin sesini duyuyorsun.

Çocukluğumda dedem ve ninemle altlı,üstlü oturduk.Gözle görülür yararları var.Dede nine yanında büyümek çocuğun kişisel gelişimine de etkide bulunuyor.Başı boş avare olamıyorsun.

Allah nasip ederse çok çocuk istiyorum.Öyle ahım şahım paralarda kazanmıyorum işçi olarak ama Allah yardımcımız olsun.Geçinir gideriz.Türkiye de açlıktan ölen duymadım henüz. Arka Sokaklar diye bir dizi var,bilmeyeniniz yoktur.O dizide Komiser Hüsnü var. Kalabalık bir ailesi var,erkek çocukları zaten fırlama.Hüsnü başkan Hüsnü Başkan diye veriyorlar gazı. =) Hüsnü başkan sabahları işe giderken kalabalık olarak kahvaltı yapıyorlar harala gürele. 2 kişi sessiz sessiz kahvaltı yapmak var birde cümbüş şeklinde. İşe gitmeden ne büyük moral olur. :)

Karadeniz de ve Doğuda aileler genellikle çok çocuklu.Batıda nasıl bakarım,tek çocuk yeter deniliyor.İş güç,anne baba çalışıyor bununda etkisi var. Tek çocukta olsa,çok çocukta olsa bir şekilde bakılır.Misal şimdi internete verdiğim para gün gelir lazım olur,neti kapattırırım bunlar vazgeçilemeyecek lüksler değil.Ah yavrum interneti kapattırmakla olacak şeyler değil bunlar diyorsunuzdur okurken.Tecrübe edip bizde göreceğiz inşallah.

Ayrıca kimse kusura bakmasın ama 2 kişi olup İslamı yaşayan bir ailedeki huzuru 10 kişi olup da İslamı yaşamayan bir aile göremiyorum.İslam nizamına uygun yaşayan bir aile nasip etsin mevlam İnşallah.Huzurun çoklukta değil,nitelikte olduğunu da unutmamak lazım. 
Mallar ve evlatlar, dünya hayatının süsüdür. Baki kalacak salih ameller ise, Rabbinin katında, sevap olarak da ümit olarak da daha hayırlıdır. Kehf Suresi 46. Ayet
 "Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim." Hadisi Şerif (Beyhakî, VII/81)

Yorumlar

  1. Selamünaleyküm :) ne kadar güzel bir blog bu böyle.,Rabbim devamını getirsin.
    Yanlış anlamadıysam bey hanım birlikte yazıyorsunuz ne güzel.
    o zaman bu blogun hanımına sesleniyorum :) sizi takibe aldım bana da beklerim :) şu anda bloğumda çekiliş var hem, katılırsanız memnun olurum.Sevgiler..
    http://hayatbilgisiblog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam.Evet doğru tahmin etmişsiniz birlikte yazıyoruz.İlginiz için teşekkür ederiz.Hemen bloğunuza uğruyorum. :)

      Sil
  2. 19 yaşındayım ben. 15 yaşıma kadar babaannem, dedem, 2 amcam, 2 yengem, 3 kuzenim, annem ve babam, erkek ve kız kardeşim + ben aynı evi paylaştık. Hep 2 sofra kurulurdu evimizde. Televizyon kavgası yapılırdı bazen. Çocuk kavgası eksik olmazdı. (Yaş küçük olunca... :P) Kalabalık olurdu soframız. Bayramlarda özellikle bol harçlıklı olurdu hehe. Bayram gibi olurdu gerçekten. Sahura kalkmak zor olmazdı çünkü kalabalıktan yeterince fazla ses çıkıyordu birinin uyandırmasına gerek kalmadan uyanıyordun. Sonra 15 yaşımda ayrı eve çıktık. Babam, annem, 2 kardeşim ve ben... Uzaktan bakınca yine kalabalık görünebiliriz ama inanın az geliyor bazen. Sessiz sakin geçiyor günlerimiz. Özledim o kalabalığı. Çaydanlıkta çayın kalmadığı, gürültüden sesimi duyuramadığım, bayramda kalabalık olduğu için (misafir bol olurdu ailenin en büyüğü dedem ve babaannem olduğu için) birinin elini iki kere öpüp farkedilmeden 2 kez harçlık aldığım o günleri...

    Edit: Aslında amcamlarla altlı üstlü oturuyoruz, dedemler ise çok yakınlar ama aynı evde olmak bambaşkaydı. ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu iki kere harçlık kısmına güldüm. :) Gözümün önünde canlandırdım da o kalabalığı ne güzel. =)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Cumamız Pazar Oldu