Aynı Anda Bir Çok Yerde Bulunmak

Okuduğum bir habere ;
ABD merkezli Double Robotics şirketinin geliştirdiği Double isimli cihaz sayesinde iPad sahipleri 1999 dolar karşılığında artık aynı anda iki yerde bulunabilecekler.
Segway benzeri bir cihaz olan Double bir başka iPad ‘e yüklenen uygulamayla kontrol ediliyor. Sadece iki tekerlek üzerinde bir çubuk olduğu için çok fazla yer kaplamıyor. Toplam ağırlığı 7 kilogram olduğu için herhangi bir çarpma durumunda mobilyalara ya da insanlara zarar vermesi de söz konusu olmuyor. Double Robotics, Aralık ayında piyasaya sürülecek olan Double için siparişleri almaya başladı bile…


Anlaşıldığı üzere bu bir cihaz sayesinde sağlanıyor..Siluetler isimli bir film vardı.Tam olarak konusu bu olmasa da o noktaya doğru gidiyoruz.Siz bir insan kiralıyorsunuz.Etten kemikten,sinir sistemine monte edilen bir cihaz sayesinde oturduğunuz yerden onu yönlendirebiliyorsunuz,sizinde kask gibi bir şey takmanız gerekiyor.Tüm sinirsel belirtiler kablolar ile bedenden bedene iletiliyor.Evden çıkmadan işe gidebilir,sosyal etkinliklerde bulunabilirsiniz,kısacası normal insan gibi,karşınızdakinin siluet olduğunuzu anlamasının imkanı yok.Kiraladığınız siluetin bilinci kapalı oluyor bu süre zarfında.Kira süresi bittiğinde kendi bilincine dönüyor.O kira süresi ise koca bir boşluk olarak kalıyor beyninde..Yani para için tüm bedenini ve sinir sistemini satıyor bir nevi siluet. Böyle bilim-kurgu bir film.Aslında korkunç bir şey. Bu teknolojiyi hiç bulamayız inşallah.

Zaten teknoloji şu anda özel hayatımıza tamamen girmiş durumda.Android telefonu olanlar bilirler.Yer bildirim özelliği var telefonlarda.Siz bunu açmasanız bile,google sizin nerede olduğunuzu biliyor.Çünkü yazılım onların yazılımı sistem onların sistemi.He şu var beni takip etseler ne olur,işten eve evden işe :D Lakin hayatımızdalar işte. Bir örnek daha vermek istiyorum.Google play ayarlar kısmında telefonumu ara diye bir özellik var,tıkladığınızda telefon son seste çalmaya başlıyor.Telefonunuzda hat olsada olmasada  fark etmiyor.


Peki dünyada bunu fiziken ve Ruhan yapanlar yok mu ? Var.
Abdülkadir Geylani Hazretleri Allahü teâlânın izni ile bir anda birçok yerde bulunurdu.
Ramazân-ı şerîfte bir gün, ayrı ayrı yetmiş kişi, birbirinden habersiz, Gavs-ül-a’zamı iftâra dâvet etti. Herbiri kendi evini şereflendirmek, bereketlendirmek istiyordu. Her birinin dâvetini kabûl etti, aynı anda dâvet edenlerin evlerinde iftarda bulundu, onlarla birlikte yemek yedi. Bu haber, bu büyük ve havsalaya sığmaz kerâmet, bir anda Bağdad’a yayıldı. Huzûrunda hizmet eden hizmetçilerden biri, Gavs-ül-âzam o akşam tekkesinden çıkmadığı, iftarı burada yaptığı hâlde, o kimselerin evlerine girip, onlarla yemek yemesi ve bu yemeğin aynı anda olması nasıl olur? diye düşündüğü zaman, Gavs-ül-âzam, o hizmetçisine dönerek; “Onlar doğru söylüyorlar, herbirinin dâvetinde bulundum, ayrı ayrı, fakat aynı zamanda herbirinin evlerinde yemek yedim” buyurdu.

Bu cennette bütün cennet ehli içinde geçerilidir. Cennette aynı anda istediği kadar yerde bulunabilecektir insan.Nimetler,zevkler idrak edemeyeceğimiz kadar çok. ipad uygulamasına benzemez.Para kazanıp bu uygulamayı almaya çalışacağımıza.Sevap kazanıp,sonsuz mutluluğu nail olmak lazım.O zaman imkansız ortadan kalkar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak