2154′te Dünya : Elysium


Yeni Dünya 2154
“21.yüz yılın sonlarında dünyada nüfus,hastalık ve kirlilik aşırı derecede artmıştı.Dünyanın en zengin sakinleri yaşam tarzlarını korumak için gezegenden kaçtılar.” Kaçtıkları yer,kendi elleri ile yaptıkları Elysium.Elysium dünyadaki gibi politik bir ortam kuruldu.Başkan ve bakanlar. Elysium için parça ham madde dünyadan sağllandı.Dünyada kalan insanlar Elysium için çalışıyorlardı.Örümcek tabir edilen bilgisayar uzmanları Elysium sistemine bağlanıyor ve dünyadaki vatandaşları uzay gemileri ile Elysiuma sızdırmaya uğraşıyordu.Politik bir ortamda darbe kaçınılmaz oluyor ve Elysium sistemini yazan şirket sahibi,Elysium bakanı ile anlaşıp sistemi sıfırlama kodlarını tekrar yazarak beynine yükledi..Amaçı Elysium’u baştan başlatmak ve Gezegenin kontrolünü ele almakdı.Bu kodlar ise örümcekler tarafından şirket sahibinin beyninden çalınarak dünyadaki bir beyine yüklendi.

Elysium için bir yeniden başlatma programı.Bunu elinde bulunduran tüm sistemi iptal etme gücüne sahip olabilir.Sınırları açabilir,herkesi Elysium vatandaşı yapabilir.

Böylede oldu ve Elysiuım örümcekler tarafından ele geçirilerek.Sistem yeniden başlatıldı.Tabiki tüm dünya vatandaşları da Elysium nüfusuna eklendi.

Elysiumda ;

  • Akıllı robotlar tarafından korunuyor ve devam ettiriliyor.
  • Robotik Tıb Kabinleri bacakları kopanları(sadece Elysium vatandaşları için) bile eski haline getirecek kadar gelişmiş.
  • Dünyadan Elysium Sadece 19 dakika ve Ses Hızından kat kat hız ile ulaşılabiliyor.
  • Teknoloji son haddine kadar gelişmiş.

Bu zamanlarda 2154 yılında Türkiye de neler oluyor,neler konuşuluyor dersiniz. Türkiye de gündem belli. Başörtüsü ile Elysiuma girilebilir mi Girilemez mi. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kork,O mahkemeden ki Hakimin Kendisi Şahittir

Kalabalık Aile Olmak